Xiaomi Mi 7 (ili 8) na renderima, izgleda očekivanoKrajem ovog mjeseca bi Xiaomi trebao predstaviti novi top model za koji još uvijek nismo u potpunosti sigurni kako će se zvati. Logičnim redoslijedom bi to trebao biti Mi 7, no budući da su u Kini sretni i nesretni brojevi različiti od naših, postoji mogućnost da će se broj sedam preskočiti i novom modelu dati naziv Mi 8. U ovom trenutku možemo pretpostaviti nekoliko scenarija, od onog gdje će se predstaviti i Mi 7 i Mi 8 ili samo jedan od navedenih. S obzirom na osmu godišnjicu poslovanja Xiaomija i dobro znanu izreku da gdje ima dima, ima i vatre, čak najviše vjerujemo da nas čeka Mi 8.

Već se jedno vrijeme priča o čitaču otisaka prstiju ugrađenom u zaslon, što sad pokazuju i renderi. Nisu baš najbolje kvalitete pa ih uzmite u obzir s dozom opreza, no šanse da će Mi 7/8 ovako izgledati su prilične. Kao i većina proizvođača, Xiaomi će prihvatiti zub na zaslonu, što znači da ćemo ostati na svega par njih koji mu prkose. Sad je već evidentno da će svi preuzeti takav dizajn, osim ako netko (Samsung?) ne nađe bolje rješenje.

Što se tiče samih specifikacija, Mi 7/8 će vjerojatno imati 6-inčni zaslon, dvije stražnje kamere, prednju s Face Unlock funkcijom, procesor Snapdragon 845, 6 GB (ili više) RAM-a i trebao bi biti skuplji od Mi Mix 2s.