Android

Xiaomi Mi 7: fotografije prikazuju neizbježni zubPrema promotivnom posteru novi Xiaomi Mi 7 će biti predstavljen 23. svibnja, a to znači da je krenula lavina fotografija i detalja o specifikacijama. Na priloženim fotografijama vidimo da je poleđina, tj. raspored kamera i čitača otisaka prstiju isti kao na posljednjim Xiaomi smartfonima i, osim potonjeg, neodoljivo podsjeća na iPhone X. Samo jedan korak dalje je bio dovoljan da se Xiaomi nepovratno pridruži društvu sa zubom na prednjoj strani, i eto ga. Za razliku od iPhonea X, donji rub ili tzv. brada je malo izraženiji, ali ne toliko da bi se značajnije isticao.

Ranije se spominjao čitač otisaka prstiju ugrađen u zaslon, a isto tako su se pojavile i zaštitne maske bez okruglog otvora na poleđini za čitač. Sad se jedne informacije ne poklapaju s drugima i ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati još koju špijunsku fotografiju da bismo se uvjerili u istinitost jedne od ovih priča.

Od hardvera se očekuje procesor Snapdragon 845, 6 GB RAM-a, 64 i 128 GB interne memorije (370 € i 437 €) i stražnje kamere kao na Mi Mix 2s - 12 + 12 MP. Operativni sustav će biti Android 8.1 Oreo s najnovijom verzijom MIUI-a 9, ujedno i posljednjom prije izlaska MIUI-a 10.

size="medium"