Testiramo: Samsung Galaxy S7 Edge

naslovna testiramo s7e

Nakon što smo se sinoć odlično zabavili na Samsungovom predstavljanju, opustošili švedski stol i uspješno pobjegli od Šveđanki, danas smo konačno i dobili testni primjerak S7 Edgea.

Manji brat trebao bi na testiranje stići idući tjedan, a dok ne dođe, pozabavit ćemo se većim bratom koji je, barem meni osobno, puno zanimljiviji i atraktivniji.Osjetno je veći od prethodnika, iako se to na prvi pogled niti ne primjećuje. Tako su mi već dva prijatelja, koji su inače vlasnici S6 Edgea, pomislili da se radi o crnom starom modelu.Naš primjerak pokreće novi osmerojezgreni Exynos 8890 u kombinaciji s 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Iako su mnogi očekivali Snapdragon 820 , moguće je da ćemo njega ugledati u manjem modelu, ili čak i u ovom kod određenih operatera, a u krajnjoj liniji, moguće je da se čak niti ne pojavi na našem tržištu.

S7 Edge ostavlja odličan dojam, i moram priznati da bolje leži u ruci od svog prethodnika. Ovoga puta poleđina nije potpuno ravna, već je blago zaobljena prema rubovima, kao što je to slučaj bio s Galaxyjem S6 ili Noteom 5. Samim tim lakše ga je koristiti, no i dalje valja pripaziti jer je vrlo sklizak.

Na prvi pogled ne vidim razliku između ovoga zaslona i onoga u lanjskom modelu, no ovakve usporedbe, kao i još mnoge druge prepustit ćemo recenziji. Jedino što sigurno mogu reći je to da su tipke mekše na dodir, a kamera ima najbolji autofokus kojeg sam ikad vidio u životu.

Ukoliko bude prilike i vremena, kameru ćemo pokušati usporediti s nekim modelima koje trenutno imamo "na lageru", a kao i svaki put, ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz uređaj ili želite da na neki dio u testu posebno obratimo pažnju, slobodno nam ostavite komentar ispod.Fotografije snimljene uređajem pogledajte ovdje.