Evo koji će brandovi i uređaji prvi dobiti Snapdragon 8 Gen 2

Vidjeli smo da je Qualcomm jučer službeno predstavio novi Snapdragon 8 Gen 2 procesor. Jasno je da ćemo prve uređaje pogonjene ovim čipom ugledati početkom sljedeće godine, a danas su počele kolati prve konkretne informacije o kojim se točno proizvođačima radi.

Iako većina iščekuje Samsung Galaxy S23, koji će biti predstavljen početkom veljače, čini se da će prije njega na red ipak doći kineski proizvođači. Čak i prije kraja ove godine, najvjerojatniji kandidat za novi Snapdragon je Xiaomi sa svojim najnovijim top modelom.

Nakon njega bi mogao stići OnePlus 11, a potom i Oppo, koji još uvijek sramežljivo ulazi na naše tržište. Tu je i Nubia s novim modelom Red Magic 8 Pro, te Motorola X40.

Treći brand iz BBK koncerna koji će donijeti Snapdragon 8 Gen 2 je IQOO, a uslijedit će Sharp, ZTE, Meizu, Vivo i Asus.

Naravno, ove preliminarne informacije ne moraju nužno biti točne, niti će predstavljanje modela s novim Snapdragonom nužno ići ovim redoslijedom. U svakom slučaju, Xiaomi, Samsung i Honor, koji su definitivno najzastupljeniji na našem tržištu, bit će među onima čije ćemo nove top modele moći kupiti na proljeće.